Balatoni Szállásportál

Foglalás itt: Három Forrás Vendégház

captcha

A Kislődi EBT vendégháza 2005. szeptemberében nyitotta meg kapuit az idelátogató turisták, külföldi vendégvadászok számára.

A vendégház:
Kislőd központjában helyezkedik el
Szobák száma: 4
Ágyak száma: 2 db/ szoba + pótágyazható

Minden szobához saját fürdőszoba tartozik WC-vel.
Közös társalgó TV-vel, konyha teljes felszereléssel áll rendelkezésre.
Az udvaron szalonnasütésre, grillezésre alkalmas hely, gyerekeknek hinta,
és egyéb játékok találhatóak.
A vendégház területén zárt parkoló található.

SZOLGÁLTATÁSOK A SZÁLLÁSHELYEN:

üdülési csekket és OTP SZÉP kártyát is elfogadunk
zárt parkoló található
szabadtéri főzés
grillezési lehetőség
bográcsozás, szalonnasütés
gyerekeknek hinta, játékok

Áraink:
2500 Ft/fő/éj + egyéb csoportos és egyéni kedvezmények, gyerekeknek 12év alatt 1500Ft/fő/éj, 4év alatt ingyenes.
Üdülési Csekk elfogadóhely!

A vendégház kapui egész évben nyitva állnak az ide látogató turisták számára.

A falu nevezetességei:
A vendégház a nevét a falu egyik kedvelt pihenőhelyérol kapta, a Három Forrásokról. Ez a forrás a falu határában, az erdő szélén helyezkedik el és kiváló lehetőséget nyújt egy kis pihenésre, kikapcsolódásra, családi kirándulásra, szalonnasütésre a szabadban.

A faluban az ide látogatóknak lehetőségük van egy kis lovaglásra, sétakocsikázásra a környező településeken.
Mivel Kislőd hazánk egyik legszebb részén, a Bakonyban helyezkedik el, ezért sok lehetőséget kínál a túrázásra. A környék tájai alkalmasak gyalogosan, kerékpárral, akár lóháton is, hogy az ember megismerje a természet csodáit. Ezt segítik még a kiépített turistaútvonalak is, mivel a Kék túra útvonal egyik állomása Kislőd.

Tanösvény:
Kislőd Község Önkormányzata 2006-ban létrehozott egy tanösvényt a falu határában. A túra 25 állomáson keresztül részletesen bemutatja az erdő növény- és állatvilágát, az erdők szerepét, az erdőgazdálkodást, felújítást, a gazdaságra és a természetvédelemre való hatását. Képek:

Horgásztó:
Kislőd határában, a Bányatelepen található, napijegy megfizetése mellett bárki igénybe veheti szolgáltatásait.

Csúrgókút:
Farkasgyepü közelében a Bakony egyik legtisztább levegojü települése közelében helyezkedik el, Pápától 20 km-re délre tölgy-, bükk- és fenyoerdok ölelésében. A falu neve magyar eredetu, feltételezhetoen a farkasok és az ellenük rakott gyepu (tüskés bozótból rakott kerítés) szavak összevonásából keletkezett, amit 1401-ben, Zsigmond király korában említettek eloször. A község határa gazdag forrásokban. A vízesés a Köves-patak szintkülönbsége folytán jött létre.

További turázási, kirándulási lehetőség van Vashámorba, mely Kislődtől délre, a Torna patak mentén helyezkedik el, nevét az itt működő olvasztóról kapta. Kislődtől 20 km-re található a Széki-tó, ami kiváló lehetőséget nyújt azok számára, akik szeretik a horgászatot. További horgászati lehetőség van Farkasgyepün a Pisztángos tónál.
Kislődön található a Kislődi Hunor Vadásztársaság, ahol egész évben lehetőség van vendégvadásztatásra. Évente két alkalommal rendeznek társasvadászatot a helyi társaság vadászai, ahol szintén szívesen látják az idelátogatókat.

Ajánld ismerőseidnek!