Balatoni Szállásportál

Foglalás itt: MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézet Vendégháza

captcha

A Vendégház közvetlenül a Balaton partján helyezkedik el, festői környezetben, gyönyörű parkkal, ahonnan felnézve az Apátság lenyűgöző látványa fogadja az érdeklődőt.

A Vendégház 17 szobával rendelkezik, melyből kettő lakosztály, 8 db két ágyas, 7 db három ágyas szoba áll rendelkezésre, összesen 42 fő kényelmes elszállásolására nyújt lehetőséget.

Minden szobához fürdőszoba tartozik, melyek zuhanyzóval ellátottak, kivéve az apartmanokat, ahol fürdőkád van. A szobákban hűtőszekrény, televíziókészülék, vezetékes telefon, vezetéknélküli internet elérhetőség biztosított, a Balatonra néző szobák klímával rendelkeznek.

A Vendégházban saját konyha üzemel, a szálláshoz igény szerint reggeli, félpanziós ellátás igénybevétele lehetséges.

A Vendégház éttermében egyszerre 60 fő étkezésére van lehetőség, nagyobb létszám esetén a turnusokban lévő étkezés megoldható, illetve jó idő esetén a teraszon is lehetséges, rossz idő esetén a Vendégház előterében lehet további asztalokat elhelyezni.

Az étteremben külön igény szerint fogadások, állófogadások megrendezhetőek. Az étteremben továbbá lehetőség van kirándulócsoportok, családi és egyéb rendezvények fogadására, ellátásuk biztosítására.

A Vendégház külön szervizkonyhával is rendelkezik, az önellátó étkezés is biztosított. A parkban lévő szalonnasütőhely esti programként kiváló lehetőséget ad a vendégek részére.

Rendezvények, konferenciák megrendezéséhez korszerű technikával (internet hozzáférés, projektor, írásvetítő, diavetítő, videó, DVD) felszerelt 100 fős légkondicionált előadóterem áll rendelkezésre.

Az intézet saját stranddal rendelkezik, mely kiváló lehetőséget nyújt a felüdülésre, pihenésre, kikapcsolódásra, vízi sportokra. A strandhasználat a vendégek részére ingyenes.

A gépkocsival érkezők részére 24 órás szolgálattal őrzött parkoló díjmentesen rendelkezésre áll.

Tihany festői környezete, földtani érdekességei, történelmi műemlékei, természeti értékei, növény- és állatritkaságai megannyi látnivalót nyújtanak, néhány ezek közül: Bencés Apátsági templom és Múzeum, Babamúzeum, Szabadtéri néprajzi Múzeum, Marcipán Múzeum, Magyar Királyok Panoptikuma és Kalózmúzeum, Visszhang-domb, Kálvária, Remetetelep (Barátlakások), református templom, harangláb, Belső-tó (horgászat), Külső-tó, Aranyház és egyéb gejzír képződmények, stb.

További lehetőségek még a kikapcsolódásra és a kellemes időtöltésre: sétahajózás, vitorlázás, horgászat, pinceszerek, borkóstolók, különböző tihanyi rendezvények.

A vendégház megközelíthetősége
Gépkocsival

Budapest felől: M7 autópálya -> 71 főút Balatonfüred/Tihany felé -> Balatonfüred után, kb. 4 kilométerrel letérés balra a Tihanyi rév” felé. A vízparti úton kb. 3 kilométer megtétele útán balra lesz a vendégház kapuja. A lenti kép mutatja a kaput.

Szombathely/Zalaegerszeg/Keszthely felől: 71 főút Balatonfüred/Tihany felé -> Aszófő után letérés balra a harmadik lehetőségnél a “Tihanyi rév” felé (nem Tihany község irányába). Utánna a vízparti úton kb. 3 kilométer megtétele útán balra lesz a vendégház kapuja. A lenti kép mutatja a kaput.

Győr felől: 82 főút Veszprémig -> 73 főút Csopakig -> 71 autóút Balatonfüred/Tihany felé -> Balatonfüred után, kb. 4 kilométerrel letérés balra a “Tihanyi rév” felé. A vízparti úton kb. 3 kilométer megtétele útán balra lesz a vendégház kapuja. A lenti kép mutatja a kaput.

Ajánld ismerőseidnek!