Balatoni Szállásportál

  • Németh Istvánné Vendégháza - Balatongyörök

    Cím: 8313 Balatongyörök, Kisfaludy Sándor utca 18GPS: 46.760095 - 17.350523000000067
    E-mail: nemethkati.pisti@t-online.huTelefon: (83) 346-273
    06-30-387-3903

Foglalás itt: Németh Istvánné Vendégháza

captcha

Az udvarban: Különálló ház egy család részére. /max. 6 fő /: Szoba, konyha, fürdő, TV, terasz.

Parkolási lehetőség az udvarban.Szállás elhelyezkedése: Strand: 700m, Étterem: 100m, Élelmiszerbolt: 300m

Egyéb információ: Keszthely 10km, Hévíz (termálfürdő) 16km, Tapolca 18km, Badacsony 20km, Sümeg 24km

Várjuk kedves vendégeinket!
Németh család

A település a tó egyik legszebb pontján fekszik: a természeti táj változatos szépségét a környező hegyek és erdők érintetlensége, a lágy domboldalak, a kilátókról nyíló panoráma, a Balaton izgalmas vízi világa adja meg. Ősi múltja, az évszázadok alatt kialakult népi építészet és a XX. század lendületes fejlődése adta a régi és az új együttélését, amely a virágoktól pompázó utcákkal párosulva mesebelivé varázsolja a községet. 1990-ben a község elnyerte az Európa legszebb falvainak járó “Európafalu” címet.
A Szépkilátóról a legszebb balatoni panoráma tárul a szemlélődő elé. Számtalan költőt, többek között Eötvös Károlyt is megihlette ez a táj. Gyermekmedencés, vízicsúszdás strandja – mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt szinte minden sportágban szórakozási lehetőséget nyújt – 2004-ben elnyerte a leggondozottabb, legtisztább vizű balatoni strandoknak járó Kék Zászlót. A szőlőhegyek zamatos borai, a borkóstoltatás hagyománya, a hangulatos vendéglők ételei, a falu sokféle turisztikai szolgáltatása, a szálláslehetőségek színvonalas kínálata, a tavasztól őszig tartó programok felkeltik az érdeklődést.

A kirándulást kedvelők kényelmes gyalogtúrát tehetnek a falut átölelő Keszthelyi-hegységben, ahol számtalan védett növényritkaságban gyönyörködhetnek, ezenkívül autóspihenő, esőház, szalonnasütők, kilátók teszik komfortosabbá a kikapcsolódást.

Bel- és külföldi vendégek egyaránt kis és nagyvadra vadászhatnak itt.Horgászás szempontjából a leghosszabb partszakasza Balatongyöröknek van.

A községben a balatoni halászat a 18. század kezdetéig nyúlik vissza. Mára a horgászhelyek kialakítása megtörtént. Az igazi horgászturizmus kialakulásához, illetve fellendítéséhez a 100 férőhelyes csónakkikötő létrehozása adta az első lépéseket. A rendezvények száma és színvonala emelkedett. Bizonyítja ezt a résztvevők növekvő száma. A júliusi borfesztivál, az augusztusi boros forgatag, a szeptemberi szüreti mulatság, felvonulás a környékből több ezer érdeklődőt vonz.

Balatongyörökön a szabadidő eltöltésének gazdag kínálata, a pihenést, kikapcsolódást szolgáló atmoszférája hívja és várja a vendégeket. A rendszerváltás óta önkormányzataink rendre azon munkálkodnak, hogy a község tovább szépüljön, fejlődjön, megtartva értékeinket és emlékeinket, mindezzel vonzóvá téve vidékünket nemcsak a látogatók, de az őslakosok előtt is.

Ajánld ismerőseidnek!